Cremet Hvidløgssuppe
En opskrift fra Stine og Asgers samling så tak til jer (-:
* 4 pers.
Der skal meget hvidløg i denne suppe men bliv ikke afskrækket: Suppen får en fin og mild smag og vigtigst af alt så kommer man faktisk ikke til at lugte af hvidløg!
1 mellemstort, hakket løg
2 spsk smør
12 fed hvidløg, skåret i kvarte
2 spsk mel
¾ liter hønsebouillon
¼ liter piskefløde
salt, friskkværnet peber
friskreven muskatnød
1 tsk stødt eller frisk oregano
1 spsk citronsaft
2 spsk reven emmenthaler ost
Sauter løget i smør, til det er klart og gennemsigtigt, bland hvidløgene ved og rist dem med et øjeblik. Drys mel over, rør og sauter, til det hele er gyldenbrunt. Rør bouillonen i lidt efter lidt, bring den til kogepunktet og tilsæt fløde. Lad suppen snurre under låg ved svag varme i ca. 20 min. Blend og smag suppen til med krydderier, citronsaft samt ost og servér med lidt frisk oregano samt groft peber – og lunt brød.
|