Claes' sprøde kanelbunde m. mascarponecreme
Bunde:
125 g blødt smør
125 g. sukker
- piskes sammen
100 g mel
50 g mandel mel (meget finthakkede mandler, kan gøres i foodprocessor)
½ tsk. Bagepulver
1 tsk. kanel
- De tørrede ingredienser blandes sammen og røres i sukkermassen.
- Dejen deles i 2 og rulles ud så de passer i 2 springforme. Læg dejen på bagepapiret og læg en plasticpose ovenpå og rul ud med bagerulle, så klistrer dejen ikke fast! Puttes i springforme og bages ved 200 grader, til de er lysebrune ca. 10 min. (hellere for lidt end for meget!). Afkøles og tages ud af formene.
Creme:
250 g mascarpone
1 dl. Hyldeblomstsaft (koncentreret/ufortyndet)
- piskes sammen
1 ½ dl. Creme fraiche 38%
½ stang vanilie – kornene
- tilsættes og piskes til cremen er fast og glat.
Læg den ene bund på et fad og fordel cremen ovenpå i en ensartet lag, næsten helt ud til kanten. Læg den anden bund ovenpå og tryk let. Kagen sættes på køl og er skærbar næste dag!
Servere den evt. med
Hyldeblomst marinerede jordbær
500 g. jordbær
- deles i halve/kvarte
¼ stang vanilie-kornene
1 dl. Konc. Hyldeblomstsaft
1 dl. Vand
- piskes til lage
- jordbærrene trækker i lagen i mindst 1 time.
|