600- 800 g laksefilet/ lakseside
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg, finthakkede
et stort bdt. Basilikum, grofthakket
60 g parmesan, friskrevet
½ tsk salt
friskkværnet sort peber
40-50 g pistacienødder eller pinjekerner
Hvis det er sommer: Varm grillen op. Bemærk: indirekte varme. ellers tænd ovnen på 200 gr.
Hvis fisken ikke er renset, så rens fisken og gå den efter for ben, fjern dem eventuelt med en pincet.
Pesto: Blend olivenolie med hvidløg, basilikum og parmesan til en ensartet puré. Smag til med salt og peber. Eller snyd og brug købe pesto :)
Pensl et stort stykke alufolie med olivenolie. Læg laksen med skindsiden nedad på alufolien. Smør pestoen på den ene side af fisken og drys hakkede pistacienødder over.
Læg den på grillen over indirekte varme, læg låget på og grill, eller put den i ovnen 20-25 min.