Julles Jordbærtærte
* Tærtefad el. springform
Mazerinbund:
125 g. Smør
125 sukker
125 marcipan
50 g mel
2 æg
smør til formen
75 g mørk hakket chokolade
Creme:
250 g. mascaponeost (1 bæger)
2 spsk. vanillesukker
1 økologisk citronskal.
(evt. 1/2 saft og skal, hvis det skal være mindre bitter)
300- 400 g. jordbær
Pisk smør og sukker med en elpisker, så dejen er hvid og luftig. Riv marcipanen i med et rivejern og bland den i smørmassen. Alt skal blandets godt.
Tilsæt mel og til sidst æggene – 1 af gangen. Rør til massen er samlet.
Smør en tærteform el. springform eller læg bagepapir i bunden. Put mazerinmassen i, fordel den rundt i formen, den må ikke komme helt op til kanten.
Bag ved 185 grader i 30 til 35 min. Tag derefter kagen ud af ovnen, og lad den afkøle en smule. Læg chokoladestykker ud på den halvvarme bund og sæt den i ovnen igen, så chokoladen smelter. Glat chokoladen ud i et jævnt lag. Derefter sættes kagen i køleskabet, så den kan køle af.
(Dette kan sagtens laves dagen før, kagen skal serveres).
Til sidst laves cremen ved at røre osten med vanille og revet citronskal. Cremen smøres på bunden og de halverede jordbær lægges pænt på.
Stilles i køleskabet indtil servering – gerne 2 timer!
Velkomme!
Tips: jeg har tilføjet en ekstra detajle til kagen, smelt 1/2 glas ribsgele i en gryde og hæld over kagen til sidst, det stivner og smager lækkert og ser super konditoragtigt ud!
Kagen er rigtig dejlig sammen med champagne sku' jeg hilse og sige fra Julle J
|