Æblekage m. karamelliseret overflade
* Springform
- skrælles og skæres i tynde både (ca 1 cm)
- 60 g sukker
- en stang vanilie (skrab kornene ud) el. 3 tsk vaniliesukker
- 1 dl mælk
- 140 g mel
- 4 æg
- piskes luftigt sammen
- 100 g smør el. marg (smeltes)
- piskes i dejen
- Hæld 1/3 del af dejen i en smurt springform og stil den i ovnen ved 150 gr. Den skal bage indtil den begynder at sætte sig, den skal ikke have farve. Tag formen ud og skrue ovnen op på 200 gr. Fordel æblerne pænt i formen, hæld resten af dejen ovenpå. Bag kagen til den er gylden ca 15 min.
- Sigt et godt lag flormelis over kagen, tænd for grillen og karamelliser sukkeret i max 1-2 min.
- Serveres lunt med creme fraiche el. vanilieis
|