Svampet chokoladekage m hindbærpure
* Springform
- 2 dl sukker
- 1 tsk vaniliesukker
- 4 æg
- del æggene og pisk blommerne med sukkeret
- 1 tsk nescafe i spsk vand (opløses)
- hældes i æggesnapsen
- 200 g god mørk chokolade
- 3/4 dl mælk
- 150 g smør el. marg
- Chokoladen brækkes i stykker og kommes i en skål sammen med mælken og smøret og det smeltes over vandbad.
- Chokolademassen afkøles lidt og kommes i æggesnapsen.
- Æggehviderne piskes stive. De vendes forsigtigt i dejen.
- 1 1/2 dl mel
- 3 tsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- Sigtes i dejen og det vendes forsigtigt i. Fordel dejen i en springform og bag kagen ved 175 gr i ca 45 min. Tjek kagen med en kødnål og tilpas tiden efter dette...
- Serveres med vanilieis og hindbærpure
Hindbærpure
- 1 1/2 dl vand
- 50 g sukker
- koges til en klar lage
- blendes sammen med sukkerlagen. Sættes kold indtil servering. Kan benyttes til mange slags kager eller som tilbehør til is.
|