Brunsviger (ren mums!)
* Lille bradepande
- Smuldr gær i 1 dl lun mælk
- 225 g smør el marg.
- 3 æg
- 20 g sukker
- lidt salt
- Smørret smeltes og røres sammen med de andre ting og resten af mælken. Bland det sammen med gærblandingen.
- Sigtes i dejen. Dejen røres sammen og stilles til hævning, lad den hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen let igennem og den puttes i en bradepande beklædt med bagepapir. Prik dejen med bagsiden af en ske, så der dannes små fordybninger i dejen.
Fyld:
- 225 g smør el marg.
- 160 g brun farin
- 3 spsk sukker el sirup
- 1 spsk kanel
- Smelt smørret og de andre ting i. Fordel det på dejen og lad kagen hæve til dobbelt størrelse igen.
Bages ved 220 gr i 22-25 min. Kagen køler lidt af og nydes lun, kan evt. bruges som kagemand med glasur og slik på (-:
|