Luftige grovboller
ca. 25 stk.
- 3 dl mælk
- 1 dl hørfrø
- 1 1/2 dl havregryn
- koges til grød i en gryde og afkøles lidt
- 50 g gær
- 2 dl mælk (lunken)
- smuldr gæren i mælken
- 2 dl creme fraiche 9% el. 18%
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 tsk bagepulver
- ca. 10 dl hvedemel*
*2 af de 10 dl kan erstattes med fuldkornshvedemel, for at få dem lidt grovere
- det hele blandes sammen og dejen samles, tilsæt mel til dejen slipper.
- stilles til hævning 40 min
- dejen æltes igennem og formes til boller og stilles på en bradepande med bagepapir.
- hæver 15 min på bradepanden
- Ind i ovnen på 225 grader i ca. 12 min.
Super gode boller til at komme i fryseren, da de ikke bliver tørre :)
|