Langtidshævet bradepandebrød
1 bradepande (nok til 8-10 pers.)
3 dl yoghurt naturel 4 dl lunkent vand 2 spsk olivenolie 15 g gær 300 g fintmalet durummel eller speltmel (ca. 5¼ dl) 1½ tsk groft salt 650 g hvedemel 1 spsk olivenolie til pensling
Bland yoghurt, vand og olie og rør gæren ud heri. Bland durummel med salt og rør det i væsken. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt sammen. Den skal stadig være klistret. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir - med hænderne. Dæk den til og stil den i køleskabet natten over. Tag dejen ud og lad den efterhæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur. Pensl brødet med olivenolie, prik det med en gaffel og drys det med durummel. Bag brødet midt i ovnen - til det er gyldent. Tip: Når brødet er penslet med olie kan man krydre det med friske og tørrede krydderurter, fx rosmarin eller egen favorit.
Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°.
Perfekt til madbrød, som frokost tilbehør eller til lækre sandwiches :)
|